Hubungi kami

LEADER-LEADER DI BAWAH RANGKAIAN MELAKA 'MOVE' TEAM (MMT): -

1) ZAINE BIN HASAN
013-6151985
EMAIL: neza1975@yahoo.com

2) AZHARI BIN HJ. MOHAMED
012-2252760

3) NAZRI BIN MUSLIM
019-6552284

Anda boleh hubungi @ sms kami untuk temujanji di tempat anda.

Sertai Kami

SIAPA YANG LAYAK SERTAI PROGRAM INI:

 1. Terbuka kepada semua golongan yang ingin mencari pendapatan berumur 18 tahun ke atas.
 2. Penganggur yang sedang mencari pekerjaan.
 3. Usahawan² kecil yang memerlukan modal bagi memulakan perniagaan.
 4. Mencari pendapatan sampingan.
 5. Suri rumah atau ibu tunggal ingin mencari Extra income.
 6. Mencari Perniagaan untuk Early Retirement.
 7. Siswa/siswi di IPTA yang ingin menambah pendapatan (memerlukan wang yang banyak untuk perbelanjaan harian/yuran semester.
 8. Mereka yang blacklist/sitos (hilang kmudahan hidup layak menyertai perniagaan ini)
 9. Tidak perlu modal besar.

Anda inginkan cek seperti ini tertulis nama anda dan diberikan setiap minggu?
JIKA YA, JANGAN BERLENGAH LAGI....
REBUTLAH PELUANG INI!!!! ANDA TIDAK AKAN JUMPA PLAN YG SUNGGUH MENARIK INI........CEPAT DAFTAR, JGN MENYESAL JIKA TERLAMBAT NANTI...

Kepada yang berminat untuk menyertai program NOVALIFE bersama MMT ini anda adalah diminta: -

1. Hubungi @ sms salah seorang Leader MMT untuk temujanji.

ATAU

1. Cash Deposit @ Transfer Fund RM160 (Emerald) atau RM260 (Diamond)

BANK: MAYBANK
NO AKAUN: 1040-6702-4211
NAMA: ZAINE BIN HASAN
EMAIL:
neza1975@yahoo.com

2. Sila SMS butir-butir berikut kepada 013-6151985


NOTA:
URUSAN PENDAFTARAN AKAN DILAKUKAN DALAM MASA 24 JAM SELEPAS BAYARAN DISAHKAN. SETELAH SELESAI, ANDA AKAN DIHUBUNGI ATAU DIMAKLUMKAN MELALUI SMS.

JANGAN BERLENGAH LAGI! SAYA MENUNGGU JAWAPAN POSITIF DARI ANDA!! BERSAMA KITA MENUJU KEJAYAAN.

Pencapaian Kami

BINARI DIAGRAM


LAPORAN E-CASHSoal Jawab Lazim

1. SAHABAT RAJA IZUDDIN ISKANDAR SHAH BERHAD (738772-T) ?
SAHABAT RAJA IZUDDIN ISKANDAR SHAH BERHAD (738772-T) adalah sebuah syarikat berhad yang mengeluarkan dana pinjaman koperasi bagi membantu mereka yang ingin menceburi perniagaan.

2. Apakah teras perniagaan SRIISB?
SRIISB mengamalkan konsep perniagaan berperingkat untuk jangka masa panjang, (Multi-Level-Marketing), dalam bidang perkhidmatan produk keperluan harian. Sebagai ejen, anda boleh menjual produk yang disediakan tanpa perlu membuka rumah-kedai dan menyimpan stok. Produk yang ditawarkan adalah terdiri daripada produk kesihatan.

3. Saya bekerja/belajar dan tidak mempunyai banyak masa untuk perniagaan ini, bagaimanakah saya mengurus perniagaan ini?
Ramai daripada mereka yang menjalankan perniagaan ini bekerja atau belajar sepenuh masa. Ini bukanlah penghalang kepada anda untuk berjaya kerana konsep networking perniagaan ini membolehkan anda memguruskan perniagaan secara sambilan. Ingat, tiada barangan fizikal yang perlu diangkut dan disimpan di gudang, tidak perlu menyewa premis perniagaan, tidak perlu melawat rumah-ke rumah.

Kita selalu berkata kita tidak ada masa, padahal kita sentiasa bersua muka dengan rakan-rakan kita!

Fikirkan, mengapa anda perlu menjadi ahli Novalife sedangkan anda boleh beli produk dimana-mana saja. Tidak perlu menjual di SRIISB kita hanya membeli 1 pakej produk (sekali seumur hidup hanya dengan harga RM160) dan anda sendiri dan sekaligus menambah pendapatan?

Sebagai ejen anda akan menikmati pelbagai bonus. Jika anda menaja, pendapatan anda akan bertambah berlipat kali ganda.

4. Adakah perniagaan ini boleh dipercayai dan selamat?
Sahabat Raja Izuddin Iskandar Shah Berhad (SRIISB) ditubuhkan pada 23hb Jun 2006 dengan No. Pendaftaran 738772-T dan merupakan sebuah syarikat yang dimiliki sepenuhnya oleh Bumiputra. Syarikat ini beroperasi di No. 56A Jalan Jejaka Taman Maluri, 55100 Kuala Lumpur.

SRIISB merupakan sebuah syarikat berhad menurut syer dengan modal berbayar RM1,000,000.00 dan modal dibenarkan RM5,000,000.00. Ia menjalankan perniagaan yang berkaitan dengan pengurusan perundingan dan penasihat kepada mana-mana badan berdaftar serta pelbagai lagi bidang yang berkait rapat dengan bidang pengurusan.

5. Bilakah saya boleh mendapat barangan?
Barangan akan dapat selepas anda selesaikan pinjaman sebanya RM2,000

6. Jika saya tidak mempunyai downline atau tidak menaja, adakah saya tidak akan mendapat apa-apa bonus?
Kunci kepada pulangan dan pendapatan bonus bulanan sehingga 4 ke 5 angka adalah terletak kepada tajaan. Ini kerana keuntungan tadi apabila ditambah dengan elaun tajaan, digandakan pula dengan bonus-bonus lain, dikala itu anda tidak perlu lagi bersusah-susah di pejabat. Sebaliknya hanya goyang kaki dirumah. Jadi fikirkanlah samada anda telah cukup selesa dengan keadaan anda sekarang!

7. Bilakah pemberian komisen dan bonus kepada para ejen dilakukan?
SRIISB akan membayar bonus setiap hari Selasa. Ini bermakna pembayaran dilakukan 4 kali dalam sebulan.Diberikan dalam bentuk cek, Pastikan maklumat akaun bank anda kemaskini dan tepat. Sila login ke ruangan ahli di portal rasmi Novalife di http://www.sriisb.cc/


8. Bagaimanakah pembayaran bonus dilakukan? Adakah hanya dalam bentuk credit prepaid atau boleh di CASH kan?
Bonus diberikan dalam bentuk cek. Dengan urus niaga tunai dengan pelanggan simboliknya bonus tadi akan menjadi wang tunai juga ke tangan anda. Walau bagaimanapun sekiranya nilai ini terlalu banyak contohnya bonus mingguan anda telah mencecah RM1,050 +++ seminggu.

* Mulai 1-Sept-08, pengeluaran bonus boleh di transfer terus dari e-wallet ke akaun bank anda.

9. Bagaimanakah cara untuk memasukkan wang ke dalam akaun Novalife saya untuk dijadikan modal rolling?
Bank in RM160 kepada upline anda, upline anda akan transfer ke akaun SRIISB anda untuk pendaftaran ahli baru

10. Bagaimanakan cara untuk berjaya dalam program ini?
Terdapat satu cara utama untuk berjaya dalam SRIISB iaitu melalui:-

Memperkenal:
Pendapatan anda akan bertambah apabila anda memperkenalkan program Novalife kepada orang lain. Luangkan masa sehari cuma email kepada siapa saja melalui internet atau terus berjumpa mereka diluar sana. Isikan ruang diri kita, siapa yang kita pandang itulah prospek kita.

Menaja ejen baru merupakan satu-satu cara yang membolehkan anda melipat-gandakan pendapatan anda. Perniagaan berkonsep MLM ini akan membolehkan anda memperolehi pendapatan sehingga ribuan ringgit melalui penajaan. Ini kerana anda mendapat komisen bagi setiap produk yang dijual atau setiap penajaan yang dilakukan oleh anda dan ejen dibawah anda.


SOALAN-SOALAN PANAS

Jika anda mendaftar untuk pelan Emerald Director dengan pendaftaran sebanyak RM160, pinjaman yang diluluskan adalah sebanyak RM2,000.

1. Apa kegunaannya RM160 itu?
RM100 digunakan sebagai deposit yang akan dipulangkan semula selepas pembayaran pinjaman anda selesai atau anda mempunyai pilihan untuk menggunakan RM100 tersebut sebagai pembayaran pinjaman pada bulan terakhir (ke 4). RM60 akan diambil sebagai pendaftaran seumur hidup.

2. Berapa perlu saya bayar untuk pinjaman tersebut?
Anda perlu membayar sebanyak RM600 sebulan selama 4 bulan.


3. Apa yang saya dapat daripada RM2,000 tersebut?
RM2,000 ini akan ditukarkan dengan bentuk 500p e-redemption point. Anda boleh menukarkannya dengan barangan kesihatan dan akan dihantar melalui syarikat penghantaran cepat setelah selesai pembayaran pinjaman tersebut.

4. Macamana saya hendak jelaskan pinjaman tanpa mengeluarkan duit saya sendiri dan apa keuntungannya program/perniagaan ini?
Dengan cara mencari 2 rakan atau lebih anda telah membina rangkaian.. melalui bonus yg anda dapat boleh lah bayar pinjaman anda.

5. Macamana bonus dikira?
Bagi setiap orang yang anda perkenalkan (pelan Emerald Director) anda akan mendapat sebanyak 50 point (1p bernilai RM4) dan bagi setiap pasangan anda akan mendapat 75p (2 orang X 50p =100p, bonus pasangan 75p, jumlah semua 100p+75p = 175p/RM700).

Cara penyusunan pasangan banyak mempengaruhi jumlah bonus yang layak anda dapat. Anda layak dapat 100% keuntungan tajaan langsung dibawah anda.

6. Macamana untuk saya membuat tuntutan duit/bonus tersebut?
Pelan Emerald Director anda boleh membuat tuntutan pada setiap hari selasa setiap minggu. Anda sendiri kena withdraw (online) login pada wallet transfer, klik pada negara Malaysia, masukan nama bank anda seterusnya masukan nama anda di ruang disediakan, no akaun bank dan klik submit.. selesai... tuntutan tunai hanya kepada mereka yang ada masalah sahaja di HQ..
Tel/Fax : 03-9281 5327

7. Apakah tahap tuntutan bonus mingguan?
Tahap bagi tuntutan bonus. Untuk pelan Emerald tuntutan tidak melebihi 300p (RM1,050) seminggu.

8. Adakah program/perniagaan ini mempunyai tahap seperti yang lain?Program/perniagaan ini tidak mempunyai tahap dan berterusan (infiniti) selagi ada tajaan di bawah anda.

9. Adakah cara lain yang lebih mudah untuk saya?
Jawapannya ADA tetapi konsep tersebut hanya akan saya ajar kepada ahli/group di bawah tajaan saya sahaja..dan insyaallah anda berhak dapat RM1,050/seminggu dan penyelesaian pinjaman lebih cepat serta bonus lebih banyak….

10. Adakah saya layak mendapat bonus walaupun ada tunggakkan bayaran pinjaman bulanan tersebut?
Anda masih layak mendapat bonus selagi ada kemasukan tajaan di bawah anda.

11. Macamana ingin berurusan dengan leader MMT?
Sila hantarkan sms ke salah satu hp nombor leader MMT, insyaallah kami akan balas secepat mungkin untuk menjawab soalan dan menetapkan masa bertemu.

Pada pendapat saya program/perniagaan ini dapat menjana pendapatan yang lumayan serta berisiko rendah. Ia tidak memerlukan modal yang banyak seperti program lain, mudah untuk membuat duit tanpa perlu menjaja dan kemudahan pinjaman tersebut serta kaedah bayar balik menyenangkan.

Selamat maju jaya kami ucapkan bersatu kita di sebuah rangkaian. Kejayaan anda adalah kejayaan kita bersama.

Bukti Bonus

CEK-CEK YANG TELAH DIKELUARKAN OLEH SRIISB KEPADA AHLI-AHLI YANG MENGELUARKAN BONUS 300 POINT ATAU RM1050.00

Produk

PRODUK2 BARU AKAN KELUAR TIDAK LAMA LAGI.

Pelan Pemasaran

Semua jenis bisnis memerlukan waktu untuk sampai pada tahap kejayaan. Berapakah waktu yang wajar sebelum sampai saatnya kita menentukan kita telah gagal? Apakah 6 bulan? Satu tahun atau mungkin lima tahun?POINT DAN BONUS

Pengiraan : 1p = RM4 (50p X RM4 = RM200)
Penebusan : 1p = RM3.5 (50p X RM3.5 = RM175)
PLAN PERANCANGAN1. Bonus tajaan RM200 (50P)
2. Bonus pasangan / matching kumpulan A+B RM300 (75P) 'infinity'
3. 100% bonus tajaan terus RM300 (75P) 'infinity'.
4. Bonus pasangan kumpulan B+C RM300 (75P) 'infinity'.
5. Group building bonus kumpulan C RM300 (75P) 'infinity'.
6. Profit sharing 10% 3 share.


CONTOH PENDAPATAN:
Ahmad menaja 2 orang rakan, seorang di sebelah kanan (Abu) dan seorang lagi di sebelah kiri (Ali).
 • Bonus tajaan RM200 X 2 = RM400
 • Bonus pasangan/matching RM300

Apabila si Abu menaja 2 orang rakannya pula secara automatik Ahmad mendapat RM300 (75P) dan setiap kali si Abu dan si Ali dapat bonus pasangan, Ahmad pun dapat juga.

Setelah mendapat 5 kali bonus pasangan/matching, Ahmad menaja seorang lagi di kumpulan ke 3 (kaki ke 3). Di sini Ahmad mendapat lagi: -

 • Bonus tajaan RM200 (50P)
 • Bonus pasangan kumpulan B+C RM300 (75P)
 • Group building (GB) bonus RM300 (75P).

GB bonus akan terus dapat apabila ada kemasukan di kaki ke 3 (kumpulan C) walaupun tiada pasangan/matching berlaku.

Kelebihan SRIISB

PROGRAM PEMBANGUNAN USAHAWAN SAHABAT 2008

Projek Ekonomi SRIISB Dalam Menjana Pembangunan Usahawan Kelas Menengah Dalam Bidang Perniagaan.


OBJEKTIF

 1. Mewujudkan satu rangkaian usahawan bumiputera yang aktif menjalankan perniagaan alaf baru.
 2. Menyediakan kemudahan pinjaman pembiayaan 100% kepada peserta yang menjayakan program ini.
 3. Mempastikan usahawan dapat meraih keuntungan maksimum dan dapat membayar semula pinjaman perniagaan melalui plan pemasaran sahabat yang efektif.

VISI

 1. Menjadi sebuah program contoh yang melahirkan jaringan usahawan bumiputera.
 2. Tulin yang berdaya maju.
 3. Menjadi antara 10 buah syarikat yang terbaik di dalam masa 5 tahun dalam membangunkan usahawan tempatan sehingga ke peringkat global.

MODUS OPERANDI

 1. Membuka 1,000 syarikat baru di seluruh negara untuk ahli usahawan sahabat.
 2. Membuka rangkaian mini market, kedai telekomunikasi & salun kecantikan di tempat-tempat strategik di seluruh negara.
 3. Memperkenalkan produk-produk berteknologi baru untuk tatapan pelanggan.

APA BAGUSNYA PERNIAGAAN INI UNTUK ANDA..

 • Anda dapat membantu keluarga/rakan-rakan dengan pendapatan yang diperolehi.
 • Mungkin tuan-tuan berhasrat bersara awal..inilah jalannya..
 • Dapat melangsaikan segala hutang (Kereta, Credit Card, Rumah dan sebagainya).
 • Mungkin tuan-tuan dah bosan dengan makan gaji...dan inginkan pendapatan yg lebih besar..!!
 • Mungkin tuan-tuan boleh gunakan pendapatan dalam perniagaan ini untuk pergi bercuti atau melancong...
 • Mungkin tuan-tuan ada menyimpan hasrat untuk menghantar ibu/bapa ke umrah, menunaikan fardhu haji atau beli kereta untuk ibu/bapa tuan-tuan...
 • Mungkin tuan-tuan berhasrat untuk tukar kereta baru/beli rumah baru...
 • Mungkin tuan-tuan ingin mengubah cara kehidupan harian tuan-tuan...
 • Perkemaskan ekonomi sebelum tibanya hari sakit dan tidak mampu bekerja.
 • Mungkin inilah peluang untuk meninggalkan sedikit bekalan kepada anak isteri tuan-tuan sekiranya ajal sudah sampai (bukan meminta, tapi hakikat) *Tinggalkanlah keluarga tuan-tuan dalam keadaan selesa, bukan dalam keadaan meminta-minta..
 • Boleh dapat produk bernilai RM2,000.00
 • Modal hanya RM160 sahaja (seumur hidup) boleh dapat bonus RM1,050.00 ke atas tanpa had (bonus dibayar seminggu sekali).

“Orang kaya terus bertindak, sebaik sahaja melihat peluang sedangkan orang miskin masih berfikir dan terus berfikir tanpa sebarang tindakan. Sikap seperti ini perlu diubah untuk mencapai kejayaan dalam hidupnya. Kebanyakan mereka tidak percaya pada diri sendiri dan sering meletakan diri mereka berada di ZON SELESA.."

Latar Belakang Syarikat

Sahabat Raja Izuddin Iskandar Shah Berhad (SRIISB) ditubuhkan pada 23hb Jun 2006 dengan No. Pendaftaran 738772-T dan merupakan sebuah syarikat yang dimiliki sepenuhnya oleh Bumiputra.

Syarikat ini beroperasi di No. 56A Jalan Jejaka Taman Maluri, 55100 Kuala Lumpur. SRIISB merupakan sebuah syarikat berhad menurut syer dengan modal berbayar RM1,000,000.00 dan modal dibenarkan RM5,000,000.00.

Ia menjalankan perniagaan yang berkaitan dengan pengurusan perundingan dan penasihat kepada mana-mana badan berdaftar serta pelbagai lagi bidang yang berkait rapat dengan bidang pengurusan.

SAHABAT RAJA IZUDDIN ISKANDAR SHAH BERHAD adalah sebuah syarikat Berhad yang menjalankan pelbagai bidang seperti Pemaju Perumahan, Pembiayaan Kewangan dan lain-lain lagi. SRIIS Berhad mempunyai rakan usahasama dari Canada iaitu RPC Technologies Ltd yang kini membiayai projek-projek kerajaan RMK-9 yang bernilai 2 billion.

Kini Koperasi Sahabat Raja Izuddin Iskandar Shah Berhad telah menambat hati Novalife.CC Co. Ltd, Hong Kong untuk memberi francais novalife.cc dan akan memenuhi impian anda selama ini.

Novalife adalah satu program yang canggih serta menyediakan satu pelan perancangan perniagaan yang luar biasa serta dapat membantu merialisasi impian hidup anda dan cepat menjana pendapatan anda sekeluarga dalam masa yang singkat. Baru dilancarkan pada pada 25-08-2008


WAWASAN SYARIKAT
Wawasan utama syarikat ini ialah untuk menjadi syarikat yang berdaya maju dan teguh menerusi kualiti yang ditetapkan oleh syarikat ini dalam memberikan perkhidmatan yang berkualiti dan menetapi masa dengan kerjasama serta pengurusan yang baik. berdasarkan pengalaman dan kemahiran, syarikat Sahabat Raja Izuddin iskandar Shah berhad (SRIISB) dengan bangganya ingin menawarkan pengetahuan dan pengalaman kerja bagi yang berpotensi tinggi.

Syarikat juga akan terus berusaha untuk memberikan mutu perkhidmatan yang terbaik dalam usaha membangunkan lagi prestasi syarikat ini agar dapat bersaing dan berdiri teguh seperti syarikat-syarikat lain.


CARTA ORGANISASI SYARIKAT
BIODATA PENGARAH


Dato' Hj. Ibrahim B. Hj. Zulkifli DPTJ
Executive Chairman Kumpulan SRIISB

Berkelulusan di dalam bidang Pentadbiran Awam di sebuah kolej tempatan. Mempunyai pengalaman yang luas di dalam bidang pengurusan sektor korporat.
Beliau juga pernah berkhidmat sebagai Setiausaha Khas kepada YAM Raja Izuddin Iskandar Shah Berhad selama hampir 15 tahun. Oleh yang demikian sebagai penghargaan kepada YAM, beliau telah membuka sebuah syarikat di atas nama YAM Raja Izuddin Iskandar Shah setelah mendapat keizinan untuk berbuat demikian.


Dr. Ahmad Fairul Fauzi B. Mohd Idris PhD
Director / CEO

Telah berkecimpung di dalam bidang Jualan dan Pemasaran hampir 20 tahun. Beliau mempunyai Ijazah dan Sarjana di dalam bidang perniagaan dan pentadbiran dari Universiti Tempatan.
Pada tahun 2003, beliau telah mendapat Ijazah Kedoktoran PhD di Universiti of California, Amerika Syarikat di bidang Perniagaan dan Pemasaran (Multi-Level Marketing) dan telah membuat kajian jurusan Network Marketing. Antara syarikat yang pernah beliau bertugas ialah Daihatsu (Malaysia) Sdn. Bhd., Hanadera Far East Crop, Mirage Marketing Sdn. Bhd., Maxcare Marketing Sdn. Bhd. dan Nova Direct Sdn. Bhd.


SAHABAT RAJA IZUDDIN ISKANDAR SHAH BERHAD (738772-T)
No: 56A, Jalan Jejaka Taman Maluri,
55100 Kuala Lumpur.
Malaysia.:

Tel/Fax: 03-92815327
E-mail: sriisb@gmail.com
Website : http://www.sriisb.cc/

Laman Utama

SELAMAT DATANG KE MELAKA 'MOVE' TEAM NETWORK

NOVALIFE, BIZ TERBARU & TERHANGAT!
BERSEDIAKAH ANDA UNTUK PELUANG BISNES PALING TERBARU!

Website Melaka 'MOVE' Team (MMT) ini telah dibangunkan dan direka khas oleh ahli SRIISB @ Novalife yang berdaftar secara sah untuk tujuan promosi sahaja. Website ini bertujuan untuk mengembangkan rangkaian bagi warga-warga dari kawasan selatan Malaysia, Melaka khasnya....

KAMI BERGERAK DALAM SATU KUMPULAN BAGI MENCAPAI MATLAMAT UNTUK MEMBINA RANGKAIAN DEMI RANGKAIAN UNTUK ANDA

Dengan wujudnya website ini, diharap rangkaian NOVALIFE dari Melaka 'MOVE' Team (MMT) akan MELETUP!!!!

"Wang Menghalang Kehidupan Anda?"

Jangan wang menjadi penghalang dan buat anda ragu-ragu untuk berjaya. Tiada jalan lain untuk berjaya jika hanya bermodal RM160, orang ingin mulakan bisness goreng pisang memerlukan modal lebih kurang RM1,000, nak buka warung burger pun perlukan modal RM2,000 ke atas.

Perkenalkan kepada rakan² terdekat anda serta ajaklah mereka menyertai MMT. Jangan lepaskan peluang keemasan untuk menjana pendapatan harian dengan membuat pendaftaran SEGERA....

JOM JOIN NOVALIFE (AJL: 931553) BERSAMA MELAKA ‘MOVE’ TEAM...

Selamat maju jaya kami ucapkan bersatu kita di sebuah rangkaian. Kejayaan anda adalah kejayaan kita bersama.