Soal Jawab Lazim

1. SAHABAT RAJA IZUDDIN ISKANDAR SHAH BERHAD (738772-T) ?
SAHABAT RAJA IZUDDIN ISKANDAR SHAH BERHAD (738772-T) adalah sebuah syarikat berhad yang mengeluarkan dana pinjaman koperasi bagi membantu mereka yang ingin menceburi perniagaan.

2. Apakah teras perniagaan SRIISB?
SRIISB mengamalkan konsep perniagaan berperingkat untuk jangka masa panjang, (Multi-Level-Marketing), dalam bidang perkhidmatan produk keperluan harian. Sebagai ejen, anda boleh menjual produk yang disediakan tanpa perlu membuka rumah-kedai dan menyimpan stok. Produk yang ditawarkan adalah terdiri daripada produk kesihatan.

3. Saya bekerja/belajar dan tidak mempunyai banyak masa untuk perniagaan ini, bagaimanakah saya mengurus perniagaan ini?
Ramai daripada mereka yang menjalankan perniagaan ini bekerja atau belajar sepenuh masa. Ini bukanlah penghalang kepada anda untuk berjaya kerana konsep networking perniagaan ini membolehkan anda memguruskan perniagaan secara sambilan. Ingat, tiada barangan fizikal yang perlu diangkut dan disimpan di gudang, tidak perlu menyewa premis perniagaan, tidak perlu melawat rumah-ke rumah.

Kita selalu berkata kita tidak ada masa, padahal kita sentiasa bersua muka dengan rakan-rakan kita!

Fikirkan, mengapa anda perlu menjadi ahli Novalife sedangkan anda boleh beli produk dimana-mana saja. Tidak perlu menjual di SRIISB kita hanya membeli 1 pakej produk (sekali seumur hidup hanya dengan harga RM160) dan anda sendiri dan sekaligus menambah pendapatan?

Sebagai ejen anda akan menikmati pelbagai bonus. Jika anda menaja, pendapatan anda akan bertambah berlipat kali ganda.

4. Adakah perniagaan ini boleh dipercayai dan selamat?
Sahabat Raja Izuddin Iskandar Shah Berhad (SRIISB) ditubuhkan pada 23hb Jun 2006 dengan No. Pendaftaran 738772-T dan merupakan sebuah syarikat yang dimiliki sepenuhnya oleh Bumiputra. Syarikat ini beroperasi di No. 56A Jalan Jejaka Taman Maluri, 55100 Kuala Lumpur.

SRIISB merupakan sebuah syarikat berhad menurut syer dengan modal berbayar RM1,000,000.00 dan modal dibenarkan RM5,000,000.00. Ia menjalankan perniagaan yang berkaitan dengan pengurusan perundingan dan penasihat kepada mana-mana badan berdaftar serta pelbagai lagi bidang yang berkait rapat dengan bidang pengurusan.

5. Bilakah saya boleh mendapat barangan?
Barangan akan dapat selepas anda selesaikan pinjaman sebanya RM2,000

6. Jika saya tidak mempunyai downline atau tidak menaja, adakah saya tidak akan mendapat apa-apa bonus?
Kunci kepada pulangan dan pendapatan bonus bulanan sehingga 4 ke 5 angka adalah terletak kepada tajaan. Ini kerana keuntungan tadi apabila ditambah dengan elaun tajaan, digandakan pula dengan bonus-bonus lain, dikala itu anda tidak perlu lagi bersusah-susah di pejabat. Sebaliknya hanya goyang kaki dirumah. Jadi fikirkanlah samada anda telah cukup selesa dengan keadaan anda sekarang!

7. Bilakah pemberian komisen dan bonus kepada para ejen dilakukan?
SRIISB akan membayar bonus setiap hari Selasa. Ini bermakna pembayaran dilakukan 4 kali dalam sebulan.Diberikan dalam bentuk cek, Pastikan maklumat akaun bank anda kemaskini dan tepat. Sila login ke ruangan ahli di portal rasmi Novalife di http://www.sriisb.cc/


8. Bagaimanakah pembayaran bonus dilakukan? Adakah hanya dalam bentuk credit prepaid atau boleh di CASH kan?
Bonus diberikan dalam bentuk cek. Dengan urus niaga tunai dengan pelanggan simboliknya bonus tadi akan menjadi wang tunai juga ke tangan anda. Walau bagaimanapun sekiranya nilai ini terlalu banyak contohnya bonus mingguan anda telah mencecah RM1,050 +++ seminggu.

* Mulai 1-Sept-08, pengeluaran bonus boleh di transfer terus dari e-wallet ke akaun bank anda.

9. Bagaimanakah cara untuk memasukkan wang ke dalam akaun Novalife saya untuk dijadikan modal rolling?
Bank in RM160 kepada upline anda, upline anda akan transfer ke akaun SRIISB anda untuk pendaftaran ahli baru

10. Bagaimanakan cara untuk berjaya dalam program ini?
Terdapat satu cara utama untuk berjaya dalam SRIISB iaitu melalui:-

Memperkenal:
Pendapatan anda akan bertambah apabila anda memperkenalkan program Novalife kepada orang lain. Luangkan masa sehari cuma email kepada siapa saja melalui internet atau terus berjumpa mereka diluar sana. Isikan ruang diri kita, siapa yang kita pandang itulah prospek kita.

Menaja ejen baru merupakan satu-satu cara yang membolehkan anda melipat-gandakan pendapatan anda. Perniagaan berkonsep MLM ini akan membolehkan anda memperolehi pendapatan sehingga ribuan ringgit melalui penajaan. Ini kerana anda mendapat komisen bagi setiap produk yang dijual atau setiap penajaan yang dilakukan oleh anda dan ejen dibawah anda.


SOALAN-SOALAN PANAS

Jika anda mendaftar untuk pelan Emerald Director dengan pendaftaran sebanyak RM160, pinjaman yang diluluskan adalah sebanyak RM2,000.

1. Apa kegunaannya RM160 itu?
RM100 digunakan sebagai deposit yang akan dipulangkan semula selepas pembayaran pinjaman anda selesai atau anda mempunyai pilihan untuk menggunakan RM100 tersebut sebagai pembayaran pinjaman pada bulan terakhir (ke 4). RM60 akan diambil sebagai pendaftaran seumur hidup.

2. Berapa perlu saya bayar untuk pinjaman tersebut?
Anda perlu membayar sebanyak RM600 sebulan selama 4 bulan.


3. Apa yang saya dapat daripada RM2,000 tersebut?
RM2,000 ini akan ditukarkan dengan bentuk 500p e-redemption point. Anda boleh menukarkannya dengan barangan kesihatan dan akan dihantar melalui syarikat penghantaran cepat setelah selesai pembayaran pinjaman tersebut.

4. Macamana saya hendak jelaskan pinjaman tanpa mengeluarkan duit saya sendiri dan apa keuntungannya program/perniagaan ini?
Dengan cara mencari 2 rakan atau lebih anda telah membina rangkaian.. melalui bonus yg anda dapat boleh lah bayar pinjaman anda.

5. Macamana bonus dikira?
Bagi setiap orang yang anda perkenalkan (pelan Emerald Director) anda akan mendapat sebanyak 50 point (1p bernilai RM4) dan bagi setiap pasangan anda akan mendapat 75p (2 orang X 50p =100p, bonus pasangan 75p, jumlah semua 100p+75p = 175p/RM700).

Cara penyusunan pasangan banyak mempengaruhi jumlah bonus yang layak anda dapat. Anda layak dapat 100% keuntungan tajaan langsung dibawah anda.

6. Macamana untuk saya membuat tuntutan duit/bonus tersebut?
Pelan Emerald Director anda boleh membuat tuntutan pada setiap hari selasa setiap minggu. Anda sendiri kena withdraw (online) login pada wallet transfer, klik pada negara Malaysia, masukan nama bank anda seterusnya masukan nama anda di ruang disediakan, no akaun bank dan klik submit.. selesai... tuntutan tunai hanya kepada mereka yang ada masalah sahaja di HQ..
Tel/Fax : 03-9281 5327

7. Apakah tahap tuntutan bonus mingguan?
Tahap bagi tuntutan bonus. Untuk pelan Emerald tuntutan tidak melebihi 300p (RM1,050) seminggu.

8. Adakah program/perniagaan ini mempunyai tahap seperti yang lain?Program/perniagaan ini tidak mempunyai tahap dan berterusan (infiniti) selagi ada tajaan di bawah anda.

9. Adakah cara lain yang lebih mudah untuk saya?
Jawapannya ADA tetapi konsep tersebut hanya akan saya ajar kepada ahli/group di bawah tajaan saya sahaja..dan insyaallah anda berhak dapat RM1,050/seminggu dan penyelesaian pinjaman lebih cepat serta bonus lebih banyak….

10. Adakah saya layak mendapat bonus walaupun ada tunggakkan bayaran pinjaman bulanan tersebut?
Anda masih layak mendapat bonus selagi ada kemasukan tajaan di bawah anda.

11. Macamana ingin berurusan dengan leader MMT?
Sila hantarkan sms ke salah satu hp nombor leader MMT, insyaallah kami akan balas secepat mungkin untuk menjawab soalan dan menetapkan masa bertemu.

Pada pendapat saya program/perniagaan ini dapat menjana pendapatan yang lumayan serta berisiko rendah. Ia tidak memerlukan modal yang banyak seperti program lain, mudah untuk membuat duit tanpa perlu menjaja dan kemudahan pinjaman tersebut serta kaedah bayar balik menyenangkan.

Selamat maju jaya kami ucapkan bersatu kita di sebuah rangkaian. Kejayaan anda adalah kejayaan kita bersama.